1900’lü yıllarda geliştirilen ve günümüze dek gelişerek modern halini alan oyun terapileri, çocuklara daha güvenli ortam sunmak, onlara yakınlaşmak ve anlamak için uygulanan bilimsel temelli yöntemleri içerir. Oyun, çocukların kendilerini güvende ve iyi hissettikleri ortamdır. Stres, dolayısıyla öfkeden arınır ve kendilerini rahatça ifade etmekten çekinmedikleri alandır.
Oyun Terapisi Eğitimi
Yetişkinler danışmanlık ve psikoterapi seanslarında kendilerine ne olduğu, olayların onları nasıl etkilediği ve nasıl hissettikleri hakkında konuşma eğilimindeyken, çocuklar genellikle bunları kelimelere dökmekte güçlük çekerler. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, oyunun çocuğun doğal dili olduğu ve oyuncakların onların kelimeleri olabileceği çocuklarla çalışmak için güzel bir yol sunar . Empati, bu Oyun Terapisi yaklaşımının merkezinde yer alır.
Bu Oyun Terapisi yönteminde, çocuğun terapistle konuşması veya soruları yanıtlaması gerekmediğinden, erken yaşamlarında zorlu veya travmatik deneyimler yaşamış çok küçük çocuklar ve sözel olmayan çocuklarla çalışabiliriz .
Sınır Belirleme, Empati ve Çocukların Öz Sorumluluk Geliştirmelerine Yardımcı Olmak:
Çocuk Merkezli Oyun Terapisinde, gerektiğinde sınırlar belirlenir. Çocuk Merkezli Oyun Terapisinde kullanılan sınır belirleme yaklaşımı, çocuklarla çok çeşitli iş rollerine ve ortamlarına çok etkili bir şekilde entegre edilebilir . Empatiyi içerir ve çocukların sağlıklı seçimler yapmasına ve öz sorumluluk geliştirmesine yardımcı olur.
Kimler Katılabilir
Eğitimimiz herkese açıktır.Ancak
Eğitime herkes katılabilir.
2011 Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu. Çeşitli illerde Okul Öncesi öğretmen olarak görev aldıktan sonra İstanbul'a dönerek yüksek lisans eğitimini tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesidir.