Çocuğun birçok alanda güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirmek için bir dizi görüşme ve test •Bir çocuğun veya gencin sosyal, akademik, psikolojik ve duygusal olarak nasıl işlev gördüğünü belirler. •Bir çocuğun belirli endişeleri gidermek için ek uzmanlar görmesi gerekebilir
Çocuklar büyüdükçe ve geliştikçe, bazen okulda öğrenme, konsantrasyon güçlüğü veya başkalarıyla geçinme sorunları yaşarlar. Bu olduğunda, psikolojik bir değerlendirme, zorlukların nerede olduğunu belirleyebilir.
Psikolojik bir değerlendirme, bir çocuğun eğitimsel ve zihinsel sağlık ihtiyaçlarını planlamak için önerileri uyarlamak amacıyla çocuğun öğrenme, sosyal, davranışsal ve kişilik gelişimine ilişkin içgörüler sunar.
Psikolojik değerlendirme nedir?
Psikolojik değerlendirme, çeşitli alanlardaki güçlü ve zayıf yönleri değerlendirmek için tasarlanmış bir dizi yapılandırılmış görüşme, standart test ve ankettir. Bu testler, örneğin, öğrenme stillerini ve sosyal-duygusal işleyiş modellerini tanımlayabilir. Bazı ebeveynler, çocuklarının veya gençlerinin ne kadar iyi çalıştığına dair endişelerinden dolayı psikolojik bir değerlendirme ister. Diğer ebeveynlere, bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eden bir veya daha fazla profesyonel (eğitimci, akıl sağlığı uzmanı veya çocuk doktoru) tarafından bir değerlendirme almaları önerilir.
Değerlendirme, bir çocuğun dünyasındaki herkesin aynı hedeflere doğru çalışmasını sağlar.
İlk randevudan önce, ebeveynler çocuğun gelişimsel, tıbbi, sosyal ve akademik geçmişine ilişkin anketleri doldurarak psikolojik değerlendirmenin ilk adımını tamamlar. Bu bilgi, daha önceki değerlendirmelerin sonuçları ve okuldan alınan raporlarla birlikte psikolojik değerlendirme planının başlangıcıdır.
Bir sonraki aşama, hem ebeveynler hem de çocukla yapılan görüşmelerden oluşur. Ebeveynler, çocuğun güçlü ve zayıf yönleri hakkında bilgi sağlar ve özel ilgi alanlarını tartışır. Çocuğun daha sonra bilişsel, eğitimsel ve sosyal-duygusal işleyişini inceleyen birkaç test seansı vardır.
Yazılı rapor tamamlandıktan sonra değerlendirici, sonuçları gözden geçirmek ve önerilen önerileri tartışmak için ebeveynlerle bir araya gelir.
Verilecek olan modül ve testler:
Kimler Katılabilir
Eğitime herkes katılabilir.
Uygulayıcı belgesi alabilecekler :
Psikologlar veya alanda okuyanlar
Pdr Mezunları veya öğrencileri
Sosyoloji mezunları veya öğrencileri
Okul öncesi öğretmenleri ve Sınıf öğretmenleri
Çocuk gelişim mezunları veya okuyanlar
Sosyal hizmet mezunları veya okuyanlar
Özel eğitim bölümü mezunları veya okuyanlar
Aile danışmanları,
Tıp, hemşirelik mezunları ve bu branşlarda öğrenciler.
Diğer alanlarda olan katılımcılarımıza ise eğitim sertifikası verilmektedir.
2011 Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu. Çeşitli illerde Okul Öncesi öğretmen olarak görev aldıktan sonra İstanbul'a dönerek yüksek lisans eğitimini tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesidir.